Ai deja un expresial? Atunci: login in expresial
Inca n-ai un expresial? Atunci: fa-ti un expresial

inchide fereastra
Username
Parola
Am uitat parola | Inregistrare

Dă LIKE pentru Spunetiparerea.ro!
apasă butonul de LIKE de mai jossunt deja fan

-> -> -> Sfaturi toxice

Sfaturi toxice

postat la data 06.06.2012, ora 02:07
categorie: Opinii și păreri

Share | |


Sfaturi toxice Ce facem când ni se adună prea multe prin sertare?

Evident, facem puţină ordine prin sertare.

Zilele trecute, în urma unor decizii majore de viaţă, am aruncat o grămadă de adunături care nu mai aveau nimic comun cu mine.

Aflat, printre diverse reviste pentru noi doamnele, un minuscul boţ de hârtie, îmi cade la picioare.

Desfac mult împăturitul boţ şi descopăr o bucată de ziar destul de consistentă ca dimensiuni. Suprafaţa hârtiei purta – şi suporta – pe una din feţe un întreg articol!

Staţi jos, băieţi, să nu cădeţi!

Articolul era intitulat „Cum să-ţi faci bărbatul sclav” !!!

Nu cred că vechimea acelui ziar era mai mare de 4 ani (iar gălbeneala  era cauzată de calitatea slabă a hârtiei), dar pe mine ca femeie, sfaturile date de o cucoană pentru doamne, m-au intrigat şi am păstrat articolul.

Şi acum mă intrigă la fel de mult sfaturile autoarei.

Cum ar putea o femeie să dea sfaturi de bine altor femei?

Este un non sens.

Ştiut este, spre exemplu, că acea regină care a lansat rochia cu trenă avea picioare foarte urâte! Trena, lansată de ea ca modă, îi ascundea urâtele ei picioare dar şi pe cele frumoase ale divelor de la curtea Franţei!   

O văd ca pe o muiere rea şi singură care, sub pretextul că le ajută pe femei, vrea să le vadă abandonate de bărbaţi.

Cum altfel, decât fugind mâncând pământul, ar reacţiona un bărbat normal a cărui parteneră doreşte să-l transforme în sclav?

Şi prin ce metode?

Prin ignorarea totală a prezenţei bărbatului în casă dacă nu „dă”cu aspiratorul, prin condiţionarea sexului de spălatul vaselor, prin acceptul de a lăsa să i se pupe vârful ghearelor numai dacă el, bărbatul, se umileşte, se lasă umilit!

 

Nu comentez existenţa băieţilor buni şi a celor răi dar e jenant pentru fete să accepte sfaturi din reviste care împart lumea în fete minunate şi băieţi oribili, înfiorători. 

Aceste reviste se adresează cu precădere tinerelor şi le sădesc impresia că tot ce este masculin este rău, hidos sufleteşte,  le denaturează modul de a privi obiectiv la fiecare individ şi fac generalizări absurde şi impardonabile.

Sfaturi toxiceSfaturile date nu sunt deloc feministe ci antiumane!

Există zeci de sfaturi pentru ca fetele să înveţe arta prefăcătoriei, a manipulării, a câştigurilor aduse de această manipulare.

Aceste sfaturi sunt, în timp, toxice pentru mintea fetelor, le  dezumanizează modul de a gândi şi păguboase pentru băieţii tineri, sinceri, romantici, care cad naivi în plasa unor tinere escroace sentimentale.

Am găsit într-o revistă un articol deconspirator al trucurilor folosite ca la carte de către fetele tinere şi m-a uimit numărul mare al comentariilor venite din partea numeroşilor băieţi fraieriţi de fata iubită care aplica pe ei sfaturile.

Experienţa, întâmplările fiecăruia din noi, pot să ne servească exemple, pot să se concretizeze într-un ghid care să ne trezească atunci când, tineri, naivi, încrezători şi romantici, suntem convinşi că pe noi, fete sau băieţi,  „RĂUL” ne va ocoli.

Fiindcă abundă, cu precădere, sfaturile împotriva băieţilor, transmit un gând bun pentru băieţi şi, iată, le dau şi eu un sfat: să se aştepte la orice de la, aparent, cea mai ingenuă şi diafană făptură!


Ți-a plăcut acest text? Dă-l mai departe!5

2 comentarii pentru Sfaturi toxice

Adauga comentariul tau
 • Ca principiu, sfatul e binevenit
  postat de FGH la data de 06.06.2012, 16:37
  Tinand de transmiterea experientei personale catre altii - adica de educatie - sfatul face parte din specificul transmiterii informatiei intre oameni. Toxicitatea acestuia - si remarca este foarte bine precizata - provine din rautatea celui care il da, rautate care se doreste a fi transmisa catre ceilalti. Diavolul nu doarme - ca sa parafrazam o lozinca totalitara - si marea masa a oamenilor e manipulabila, deci impactul poate fi major cand mintea care il receptioneaza este necoapta.
  Eu sugeram candva ca solutia consta in acreditarea de catre autoritati a celor care au dreptul sa educe, adica sa transmita informatii catre majoritate. Poate ati citit "Apocalipsa de Catifea", capitolul "Parinte, dovedeste-ne ca esti creat", la rubrica "Opinii si pareri', cateva pagini mai incolo.
  Dar e bine ca ati sesizat fenomenul si fara aportul altora si ca ati pus subiectul pe tapet. Felicitari pentru asta si pentru comentariile si punctele de vedere asupra temei. Imi place cand oamenii gandesc pozitiv si incearca sa gaseasca solutii la probleme, chiar si prin provocarea la dezbateri.

 • Dar nu doar doamnele sunt rele ...
  postat de FGH la data de 08.06.2012, 09:28
  Desigur ca astfel de sfaturi se dau si intre" domni", fiind caracteristice celor care vad in fiinta apropiata doar o marfa de exploatat. Monumente ale evolutiei demonstrate in fapte, aceste fiinte materialiste, care vad lumea din perspectiva egocentrica, in care ei sunt beneficiarii iar ceilalti mediul sau mijloacele, nu vor reusi niciodata sa empatizeze cu cei din jur si sa le inteleaga nevoile si trairile, fiind un soi de autisti netratabili. Nu sunt de condamnat, nu e vina lor ca sunt asa, dar desigur ca societatea ar trebui, intr-un viitor rational, sa le ofere ce isi doresc intr-un mediu protejat si sa-i scuteasca pe adevaratii oameni de prezenta si activitatea lor in cel mai bun caz conservatoare, daca nu chiar involutiva.
  Intotdeauna, astfel de sfaturi vor prinde la cei fara experienta si la cei care oricum doar asta inteleg, dar, cum ziceam, nu receptia trebuie impiedicata, ci emisia de astfel de toxine - si nu numai din acestea, ci si din altele, la fel sau chiar si mai toxice. Cum ar fi, de exemplu, ideologiile de orice fel care indeamna la intoleranta, ura, discriminare, violenta, asuprire s.a.m.d.Spune-ti parerea despre Sfaturi toxice


Nume*
Email (dacă vrei să fii anunţat când apar comentarii noi)
Titlul comentariului
Comentariul tău

cod de validare
loader generează cod nou
Cod de validare*
Anunţă-mă când apar comentarii noi